Средновековна красота и Роси

Posted by on / 0 Comments

В околностите на село Мезек (община Свиленград), на възвишението Калето се издигат останките от средновековна византийска крепост от края на ХІ в. Тя е най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите и е имала функции на гранична стражева крепост. Охранявала е територии между реките Марица и Арда. Намира се в покрайнините на село Мезек, на 6 км югозападно от Свиленград и само на 1 км от гръцката граница.

Някои историци смятат, че това е известната от писмените източници крепост Неутзикон, а други учени са на мнение, че на това място се е намирала крепостта Версиникия, край която през 813 г. хан Крум разгромява византийските войски и завладява Тракия.

Е! Точно тук се спряхме и ние за да направим една красива фотосесия. Времето беше чудесно – 37 градуса, само малко над приятните 26 :). Моделът ни Роси беше чудесен. Чрез нейната визия успяхме да съчетаем една ненадмината комбинация между антично и съвременно, вековно и младо, достолепно и съвременно. НАШият фотограф Ламбов успя да запечата тези преплетени моменти от времето по най-прелестния начин. Можете да разгледате снимките в галерията – http://nash.media/nashphoto-people/